Roditeljstvo


Koliko roditelja, toliko savjeta o ovoj temi. Dosta toga sam zabilježila i ovdje.

Obrnutim kronološkim redom donosim postove na tu temu:

Osam stvari koje sam naučila od svoje obitelji i na kojima sam im zahvalnaPostalo je moderno majčinstvo prikazivati u negativnom svjetlu

Ovaj me spot potaknuo na razmišljanje kako je postalo moderno prikazivati majčinstvo u negativnom svjetlu. Pročitajte više.


U Kini roditelji mogu tužiti djecu ako ih redovno ne posjećuju

Nijedan zakon ne može popraviti loš odnos roditelja i djeteta. Kako mi danas tretiramo djecu, tako će i ona nas tretirati u budućnosti.

Neka i djeca znaju zašto danas slavimo

Zašto sam ovaj post stavila na blog ne-političke i ne-povijesne tematike? Jer vas želim potaknuti da djeci pričate Istinu o Domovinskom ratu. Vjerojatno svatko od nas ima neku svoju istinu, nekoga koga je izgubio ili traume koje je proživio. Zbog toga učimo djecu toleranciji i nenasilju. Ne ponovilo se. Nikad više.

Izvrsnih slikovnica ima zaista puno, a u ovom tekstu donosim jedan osnovni popis za male "čitače", sa slikovnicama koje smo mi čitali i u njima uživali.  Pročitajte više.


Kako kod djece potaknuti ljubav prema knjigama i čitanju 

Otkad znam za sebe, luda sam za knjigama. Često slušam priču kako sam u dobi od tri godine znala sjesti, prekrižiti noge, uzeti slikovnicu (držeći je naopačke) i važno bih tada rekla "Čitanje, čitanje....čiča-miča gotova je priča".
Izgleda da sam uspjela tu ljubav prenijeti na curke. Pripisujem to činjenici da sam u trudnoći puno čitala i onda često znala nasloniti knjigu na trbuh :)))))
Kutak za čitanje doma uredila sam im ovako:Svake godine nova (stara) rasprava o tome je li u redu obilježavati Noć vještica ili ne. 

31. listopada neću rezbariti bundevu, jer ne znam kako, niti ću na bilo koji poseban način obilježiti taj dan, ali svojoj ću djeci (koje nastojim odgajati u duhu tolerancije prema drugima) svakako pričati o All Hallow's Eve, kao o drevnom keltskom običaju koji je danas udomaćen u anglosaksonskom svijetu i komercijaliziran je, kao uostalom i svi ostali blagdani diljem svijeta. Možda riješimo i koji radni list na tu temu. Pročitajte više.
 11. listopada ove godine prvi je put obilježen kao Svjetski dan djevojčica. 

Nigdje se ne možeš tako dobro posvađati kao u dječjem parku

Znate ono, uobičajena scena u svakom parku - roditelj sjedi na klupi puši/priča na mobitel/čita novine i pravi se da ne vidi što mu dijete radi. Kao, ne vidi da je njegov/njezin četverogodišnjak gurnuo jednogodišnjaka koji tek uči hodati. Ne vidi da je njegova/njezina petogodišnja princeza istrgnula igračku iz ruke dvostruko mlađe djevojčice. Pročitajte više.


Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...