nedjelja, 2. prosinca 2012.

Blagdanski koncert Zagrebačkih mališana

Bili smo danas na tradicionalnom blagdanskom koncertu Zagrebačkih mališana u Lisinskom. Ugodno sam se iznenadila kako nam je bilo lijepo i koliko je vladala vesela atmosfera. Vidi se da je riječ o zboru duge tradicije, a vode ga profesionalci koji znaju s djecom.

Izvor: lisinski.hr

Također, bilo je dosta manje djece koja su uživala pa mi je čak bilo i žao što nisam vodila Malu, već samo Veliku. Iduće godine definitivno idemo svi, što i vama toplo preporučam.

Naravno, nije prošlo bez one vrste roditelja koji ne paze na djecu, oni nisu prisutni samo u parkovima.  Ponašanje u prometu oko dvorane da ne spominjem - postoji ugibalište koje služi za kratko zaustavljanje autom, da pokupite ženu i djecu da ne hodaju po kiši, ali naravno da se našla hrpa pametnjakovića koji su se zaustavili nasred ceste i oko 11,30h izazvali opći prometni kaos na raskrižju kod dvorane Lisinski.

Također, nisu mi se svidjeli ni posebni gosti - Neda Parmać i Bojan Jambrošić. Po mom mišljenju tekstovima poput "sad idi, i razbij nešto moje. isplači oči, u sobi crne boje, sama u noći" ili "Subota bez tebe, ja plesat ću do jutra, sutra bit ću mamurna" nije mjesto na događanju namijenjenom djeci. Samo što se bojim da sam usamljena u tom stajalištu, jer u dvorani je nastao opći delirij kad je spomenuti pjevač najavio izvedbu pjesme iz sapunice "Ruža vjetrova". Svijetla nam je budućnost ako je to najbolje što hrvatska estrada može ponuditi.

Velika pokazuje interes za glazbu, a rekla bih i da ima sluha pa već razmišljam o tome da ju dogodine upišem na neki zbor. Zagrebački mališani imaju organizirane probe po cijelom gradu, pa ćemo ovaj zbor svakako uzeti u obzir.

Nastupaju li vaša djeca u nekom zboru? Kako ste zadovoljni radom voditelja i funkcioniranjem zbora općenito? Postoji zaista velik broj dječjih zborova, pa nije lako donijeti odluku. Blizina dvorane u kojoj se održavaju probe može biti važan faktor u odluci u koji ćemo zbor upisati dijete, ali smatram da to ne bi trebalo biti presudno, posebice ako je riječ o glazbeno talentiranom djetetu.



Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...