nedjelja, 16. prosinca 2012.

Aktivnosti iz adventskog kalendara - drugi tjedan

Nastavljamo otvarati džepiće našeg adventskog kalendara napravljenog od vrećica čaja.
Prvi je tjedan bio prepun veselih aktivnosti, a evo kako je to izgledalo prošli tjedan:

9. prosinca - snježne radosti

Bijele koke s neba pale, cijelu Hrvatsku zatrpale. Nakon akcije čišćenja snijega, naše je dvorište nastanio jedan novi stanovnik. Kako vam se sviđa njegov stajling? Sreća da sam ga fotkala odmah po nastanku, jer se već jučer počeo topiti. 





I ptičicama smo napravili kućicu. Nismo baš bili kreativni i poslužili smo se onim reklamnim pakiranjem Dukatina, ali nekako mislim da ptičice baš i nisu imale nešto protiv jer je hrana iz kućice brzo nestala. Čim stignemo, počastit ćemo ih udobnijim smještajem, poput ovog.




10. prosinca - šivanje odjeće za Barbike

Nije baš tipična predbožićna aktivnost, ali zahladilo je pa i Barbika treba novu, topliju odjeću. Slike stižu uskoro. 

11. prosinca -filcani ukrasi za bor


Izrezala sam dva jednaka dijela od filca i spojila ih koncem kontrastne boje. Negdje na pola puta sa šivanjem, ugurala sam komadiće vate i nastavila sa porubljivanjem. Na kraju sam dodala malo dužu nit konca kojom će se ovi ukrasi vješati na božićnu jelku.





Započeti s porubljivanjem



Na pola puta umetnuti vatu



Prava mi je želja napraviti bor za djecu i na njega objesiti te ukrase, ali nisam sigurna što upotrijebiti za bazu, odnosno podlogu ispod ovog zelenog filca. Kartoni koje imam su prekruti i ne daju se lijepo saviti u stožac, a oni mekši ne bi baš izdržali sve čari igranja. Primam savjete kako napraviti ovako nešto:


12. prosinca - izrada poklona


Tu vas nažalost moram razočarati, jer neću staviti fotke. Kako većina mojih prijatelja čita ovaj blog, da ne kvarimo iznenađenja pod borom, fotke stižu nakon blagdana.

13. prosinca - baloni u snijegu




Nije da nam baš sve mora uspjeti, a ovo je jedan primjer toga. Zamišljeno je da ispadne kao na ovoj slici, da baloni nalikuju na velike pikule, ali nešto je pošlo po krivu, jer su nam pukli prilikom pokušaja rezanja vrha. Mislim da je stvar u tome da nisam natočila dovoljno vode u njih. Te se noći temperatura spustila na ledenih -18, tako da se usitinu jesu zamrzli, ali vjerujem da je prevelika količina zraka (u odnosu na vodu) uzrokovala to da su pukli.




14. prosinca - umjetni snjegovići

 Naš pravi snjegović se počeo topiti, ali zato smo si napravili ovo malo društvance. Plastične boce, flomasteri i vrpce, bili su sve što nam je trebalo za njihov nastanak.




Velika je isto napravila svog snjegovića:

15. prosinca - mali predah


Danas smo bili pozvani na proslavu jednog rođendana, pa su kreativne aktivnosti ustupile mjesto društvenom životu.






Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...