nedjelja, 23. prosinca 2012.

Aktivnosti iz adventskog kalendara - treći tjedan

Ako ste me pratili na Facebooku, mogli ste vidjeti kako su nas viroze izbacile iz uobičajenog ritma ovih dana, pa nije bilo puno kreativnih radova i nažalost nismo odradili sve prozorčiće adventskog kalendara.

Uspjeli smo napraviti tek jednog snjegovića koji će nam poslužiti za držanje olovaka i ostalog pribora. Staklenu teglicu oblijepili smo vaticama i od papira mu napravili oči, nos i usta. Ideja originalno potječe iz Lino kalendara. Evo linka na kojem se možete podsjetiti kakve smo snjegoviće već radili.




Izrezivali smo još jednu girlandu. Papir treba presaviti na onoliko dijelova koliko želite imati likova. Nacrtajte lik po želji (mi smo crtali pingvine i male čovječuljke, tzv. gingerbread men). Treba paziti da "ruke" nacrtate do samog ruba presavijenog papira jer će na taj način ostati povezani. Ideja originalno potječe iz knjige "Božićne aktivnosti za dječje ruke", koju sam već spominjala u postu o poticanju ljubavi prema knjigama i čitanju.

Velika cura ih je ponosno ukrasila, nacrtavši im oči, nos, usta i "gumbove":



Danas se bacamo na pečenje kolača. U planu su bajadere, muffini s jabukama i cimetom te "voćne kapi". Recepte i slikice možete očekivati za koji dan.


Od srca vam želim mirne, ukusne i kreativne blagdane!



Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...