četvrtak, 17. siječnja 2013.

Pet načina kako napraviti snjegovića

Čitam kako je ovo rekordna količina snijega u posljednjih 150 godina. Obzirom da mi nema ništa gore od zime bez snijega, izađimo van i uživajmo, dajmo djeci da se vesele prije nego se snijeg pretvori u bljuzgu! Kape, šalovi, nepropusne rukavice i nema zime!

Naravno, nezgodno je ako su djeca bolesna pa ne možete van. Ipak, snjegovići se mogu raditi i od drugih materijala, a ne samo od snijega.


1. Snjegovići od plastičnih boca ambalaže 


Sve što vam treba su flomasteri (po mogućnosti vodootporni) i neke lijepe trakice te prazne bijele plastične boce, npr. od vrhnja za kuhanje ili gela za tuširanje.

Ma pogledajte ih, nisu li stilski usklađeni?






2. Snjegovići od staklenih teglica


Običnu staklenu teglicu obljepite komadićima vate i od papira mu napravite oči, nos i usta i evo začas veselog držača olovaka i inog školskog pribora. 



 


3. Snjegović od vatica 

 

One iste vatice iz prethodne ideje, mogu se nalijepiti na karton i postati lijepa, ručno rađena čestitka. Šešir, metlu i lice smo crtali pastelama.



4. Snjegović od plastičnih čašica jogurta

 

Čašice poslažite u željeni oblik, međusobno ih zalijepite (mi smo koristili pištolj na vruće ljepilo) i temperama mu obojite šešir i lice.

  

5. Šećer za kraj - snjegović od pravog snijega

 

Dok napravite sve ove snjegoviće, do tad ćete već ozdraviti, pa izađite van i napravite pravog! Pazite i na njegov "stajling".

                                                   


Trebate još ideja za zimske aktivnosti? Pogledajte ovdje. 



Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...