ponedjeljak, 28. siječnja 2013.

Zakrpe mogu uljepšati vašu odjeću


Svi poznajemo frustrirajući osjećaj kad vam se na omiljenom odjevnom predmetu pojavi rupica, a ne želimo ga se odreći, no krpanje ne daje željeni rezultat, već samo pridonosi tome da spomenuti predmet izgleda otrcano.

Moja tajna je u zakrpama koje, iako u sebi imaju učahurenu riječ "krpa", zbilja mogu učiniti čuda i od naizgled običnih predmeta napraviti glamurozne komade prikladne i za večernje izlaske.

Primjerice, ove dvije naizgled obične majice dobile su sasvim novi izgled pomoću svjetlucavih zakrpa u obliku cvjetića i leptirića. A samo nekoliko minuta prije izgledale su kao stare krpe.







A vjerujem da vam je poznat i osjećaj kad vam dijete voli neki animirani lik, a ne možete po dućanima naći odjeću s tim likom. Tu isto uskaču zakrpe. Primjerice, naći odjeću za curice s likovima iz crtića Auti, zbilja je nemoguća misija. Za naš rođendan s Munjevitim Jurićem napravili smo ovakvu haljinicu: 


Moram li uopće spominjati kako je slavljenica bila oduševljena?

Također, to je i puno jeftiniji način nabavljanja odjeće s poznatim likovima:





Zakrpe možete kupiti u svim većim supermarketima, drogerijama, trgovinama pozamanterijom ili na ebayu.

Većina ih se može samo zapeglati (tzv. "iron-on" zakrpe), ali ja za svaki slučaj dodam par šavova, da ne otpadnu u pranju - možete šivati i ručno i šivaćom mašinom, ali naravno da je bolje mašinom.

I to je to!

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...