srijeda, 30. siječnja 2013.

Zabava na snijegu

Ludo neko vrijeme ovih dana! Nakon 70 cm snijega, evo nam i zatopljenja, jučer je živa u termometru pokazivala visokih 10 stupnjeva iznad nule, kao da je travanj, a ne siječanj.

No takva ogromna količina snijega ne može se otopiti preko noći pa uživajmo dok traje.

Kao nepopravljivi optimist, ja gledam na zimu kao idilično razdoblje - promatranje snijega iz tople sobe, uz šalicu čaja ili kuhanog vina (sve dok ne moram voziti po snježnim uvjetima!). A i kad izađemo van, osim snjegovića  i klasičnog sanjkanja/grudanja/klizanja, na snijegu se možemo zabavljati i na druge načine.

Crtanje na snijegu

Tko kaže da se na snijegu ne može crtati? Bočica s uskim otvorom, malo vode i prehrambenih boja i evo vesele, šarene duge. Hvala kolegici blogerici za ovu izvrsnu ideju.





Djeci će se ovako nešto sigurno svidjeti, no potrebno je paziti da se ne zaliju vodom.






Hranjenje ptica na maštovit način


Ne smijemo zaboraviti ni na ptice koje nisu otišle u tople krajeve, već su ostale ovdje. Potrebno je ostaviti im hrane, jer u ovakvim uvjetima, one teško dolaze do nje pa mnoge uginu od gladi i hladnoće.

Osim u klasičnoj kućici za ptice, koju možete izraditi čak i od tetrapaka mlijeka, hranu im možete ostaviti i na snijegu. Ako pritom napravite neku veselu "crtariju", klinci će biti oduševljeni. Mi smo im napravili srčeko, u čast nadolazećeg Dana zaljubljenih, a svakako pogledajte i ovaj maštoviti mozaik.




Više informacija o hranjenju ptica pogledajte ovdje.

Ptice će vam biti zahvalne i vratit će vam to u ljetnom periodu, kad će rado tamaniti kukce koji su za vas nametnici, a njima prava poslastica. Vrapčići, kosevi i sjenice rado su viđeni gosti u našem vrtu.

Trebate još ideja za zabavu na snijegu? Pogledajte ovdje

A kako se vi zabavljate na snijegu?


Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...