utorak, 2. prosinca 2014.

Bor od plastičnih čepova

Uz paljenje prve adventske svijeće, krećemo i s novom serijom aktivnosti iz našeg adventskog kalendara. To je isti onaj kojeg smo napravili pretprošle godine i još uvijek nam dobro služi.

Originalno sam vidjela ovu ideju s papirnatim tanjurima, ali kako ih nemam običaj kupovati za proslave, znala sam da to nećemo izvesti baš na taj način, no odmah su mi na pamet pali čepovi koje strastveno skupljamo, a ima ih i svuda po kući. Obzirom da im je memory od čepova pomalo dosadio, vrijeme je da ga pretvorimo u nešto drugo.

Curama se jako svidjelo, a ponovno smo svašta naučili. Dala sam im posudu s čepovima u svim bojama i rekla im neka izaberu samo one zelene. Pritom se moja Velika super sjetila da na vrh stavimo žuti čep koji bi predstavljao zvijezdu na vrhu bora.

Nakon toga smo slagali čepove u obliku bora i to tako što smo u svakom redu dodali po jedan čep više u odnosu na prethodni red i na taj smo način vježbali brojanje. Mama je svaki pojedinačni čep zalijepila vrućim lijepilom (i pritom dobro opekla prste, peče i preko čepa!).

Na prvom smo se malo vježbale pa nije baš ispao najuredniji:


No drugi je zato već puno bolje ispao: 


 Nema veze što nisu sve naljepnice baš božićne tematike, male su se ručice baš lijepo zabavile:

Ako trebate još ideja za božićne aktivnosti, zavirite ovdje. Mi planiramo većinu toga isprobati tijekom ovogodišnjeg adventa.
Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...