srijeda, 17. prosinca 2014.

Izrada božićnih ukrasa

Nastavljamo s aktivnostima iz našeg adventskog kalendara, a jedna od njih je i izrada božićnih ukrasa. Ove mi je godine ideja da bor bude na podu, a na njemu ukrasi koji se ne mogu razbiti pa ih zato radimo sami, od nerazbijajućih materijala, točnije plastike i papira. 
Opet smo se igrali plastičnim čepovima. Ovo je bilo nešto skroz jednostavno - dva ista čepa prislonili smo jedan uz drugi, oblijepili ih izolir trakom, ispod koje smo pričvrstili ukrasnu trakicu: Super je što u ovome mogu sudjelovati i djeca, eventualno će im trebati mala pomoć oko vezanja trakice:


Silne reklamne kataloge kojima nam je poštanski sandučić ovih dana doslovno pretrpan, pretvorili smo u nešto oku ugodnije. 

Uz pomoć okruglog poklopca nacrtali smo krugove oko lijepih nam sličica: Koristili smo i stare, već ispunjene vježbenice, s dragim nam likovima: 
Od izrezanih smo krugova napravili malene stošce i međusobno ih lijepili: Otprilike na pola puta, ubacili smo i ukrasnu trakicu (taj sam dio zaboravila fotkati) i tako je stožac po stožac nastao ovaj lijepi ukras, koji me baš podsjeća na one starinske kuglice za bor:Kakve ukrase vi planirate? Jeste li već okitili bor? Šaljite mi svoje fotkice....

Želim vam ugodne i mirne blagdane uz puno igranja!
Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...