petak, 14. studenoga 2014.

Najbolje slikovnice za djecu - drugi dio

Studeni je vrijeme za moj najdraži sajam Interliber. Ove godine traje do 16.11. tako da još stignete otići. Pritom je moja topla preporuka je da odete u prijepodnevnim satima, posebice ako idete s djecom, jer u popodnevnim satima gužva zna biti nesnosna. Jedne sam godine napravila tu grešku i uputila se s djetetom u kolicima u petak popodne...uf, muka mi je i danas kad se sjetim kako sam istrčala iz paviljona u suzama jer mi je gomila skoro zgazila dijete. Rookie parent mistake, reklo bi se.


Evo da se pohvalimo ovogodišnjim "ulovom":

O Berenstain medvjedićima smo već pisali, a ove smo godine nabavili još naslova, koji su nam nedostajali u našoj kolekciji. Nažalost, nisam uspjela kupiti "Medvjedići luduju za igračkama", jako aktualnu tematiku kad počne ono blagdansko ludilo i pretjerivanje s darovima. Taj mi naslov svakako ostaje na popisu, ako ništa drugo, onda barem za idući Interliber.Osim Aviona, ovih dana ludujemo i za Snježnim kraljevstvom:


Ovo mi je jedan od boljih dječjih bontona, jer uz usporedbu lijepog i ružnog ponašanja, tekst uključuje i pitanja za djecu poput "Kako bi se ti osjećao da ti netko to napravi?""Malog šefa" smo nedavno posudili u knjižnici i curama se baš svidjelo, a zapravo na simpatičan način govori o tome kako se odraslima život promijeni kad stigne dijete. Naš mali šef će to dobiti u svoju čizmicu.


Nakon što smo dobro svladali tematiku tute i odvikavanja od pelena, slijedi tema pranja ruku:


Ovo mjerkam već nekoliko godina, za svoju malu ljubiteljicu auta i aviona i namjeravam joj to staviti pod bor (ako izdržim do tada). Ove su godine bile čak i jeftinije nego proteklih godina, kada su bile po 99, a sada po 79kn."Nećko" je također jedna super slikovnica, odlična zbog toga jer na jasan i razumljiv način opisuje djeci situacije u kojima treba reći ne, a u kojima ga je bolje prešutjeti: 
A mali je Pero Ždero dobio slikovnicu prigodne tematike. Riječ je raskošno ilustriranoj, tvrdo uvezenoj slikovnici kartonskih stranica, baš za dob 12m+ Obzirom da je u redovnoj prodaji oko 70kn, a sad sam ju nabavila po 19, stvarno sam zadovoljna kupljenim. Fotke možda nisu najbolje (iako se nadam da jasno vidite naslov i autora), ali slikane su nabrzinu, prije nego sam većinu toga posakrivala od svojih malih medjvedića - naime, planiram im dosta toga staviti u čizmicu i pod bor. 


Ako Vas zanima koje još naslove preporučujemo ili planiramo čitati, škicnite na Pinterest.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...