utorak, 3. lipnja 2014.

Slikovnice na temu odvikavanja od pelena

Topli dani su k'o stvoreni za odvikavanje od pelena. Prije nego se upustite u tu avanturu, dobro je pripremiti dijete na promjenu koja mu slijedi, u čemu vam uvelike mogu pomoći slikovnice na ovu temu.



Skupina autora: Mali medo u pelenama, Forum Zadar

Izvor

Svjetlucave ilustracije čine ovog malog trapavog medu još privlačnijim djeci. Kako mu je uporna mama pomogla da se riješi pelena iako je on to isprva odbijao, pročitajte u ovoj šarenoj kartonskoj slikovnici.



Tony Ross: Hoću svoju tutu, Goldenmarketing


Izvor

Pelene su fuj, rekla je Mala Princeza jednog dana. Ispočetka je mala princeza morala učiti, no vrlo brzo je tuta postala zabavna..



Skupina autora: Moja tuta - Velike djevojčice više ne nose pelene!

                        Moja tuta - Veliki dečki više ne nose pelene!


Izvor


Izvor



Najveća prednost ovih slikovnica je u tome što imaju posebno izdanje za cure, posebno za dečke. Također, slikovnica sadrži realistične fotografije tuta, toaletnog papira i svih ostalih pomagala kojima se služimo za vrijeme odvikavanja od pelena. Također, uz slikovnicu dolazi i set naljepnica kojima se dijete nagrađuje za uspješne odlaske na wc. 



Aline de Petigny: Petra se popiškila u gaće, Forum Zadar


Izvor


U ovom su razdoblju nezgode brojne, pročitajte kako se djevojčica Petra snašla u toj situaciji. Toplo preporučam i ostale slikovnice iz ove serije.


***


I na kraju, kao netko tko je već dvaput prošao iskustvo odvikavanja od pelena, mogu vam savjetovati da ako ne ide, slobodno vratite pelenu, odviknut ćete se kad dijete bude spremno, jer forsiranje u ovom slučaju samo može biti kontraproduktivno.


P.S. Ovdje možete pročitati koje slikovnice još volimo čitati i kako smo uredili svoj kutak za čitanje. Slikovnice koje planiramo čitati ili nabaviti, bilježimo na Pinterestu. A kad nam sve dosadi, slikovnice možemo i sami izraditi.




2 komentara:

  1. Odličan i koristan post, pogotovo nama koji se baš spremamo na odvikavanje! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Nama su stvarno bile od pomoći. Sretno s avanturom zvanom odvikavanjeod pelena :)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...