utorak, 9. travnja 2013.

Lutkarsko kazalište u kućnoj izvedbi

Inače mi je glupo razglabati o vremenu i vremenskim prilikama, kad se tu ionako ništa ne može, ali ovo ružno vrijeme je sad zbilja već pretjeralo. Točno osjećam kako mojoj djeci već fali igranje na otvorenom.

Mama ipak ima rješenje - igračke koje možete napraviti sami. One u ovom slučaju pružaju višestruku korist - zabavljate se, reciklirate, otjerate dosadu i zaboravite na kišno vrijeme.

Tako smo mi odlučili napraviti lutkarsko kazalište. Napokon su oni silni nagomilani plišanci dobili neku ulogu.




Vidljivo je kako Jurić manija u našoj kući i dalje traje 

Nekoliko kutija smo zalijepili u željeni oblik (tu nam je super poslužio onaj deblji selotejp). Kutiji na vrhu smo probušili dno i dodali zavjese (na običan plastični štap objesili ostatke tkanine) i predstava je mogla početi:

Još jednostavnija verzija je ispala s ovom, inače vrtnom kućicom. Napravljena je od plastičnih cijevi koje se umeću jedna u drugu i originalno je imala plastični pokrov, koji je stradao u žaru igre. Ovdje su nam stare deke i plahte poslužile  kao paravani:




Ako baš nemate pri ruci nekih kutija ili vrtnih kućica, kao paravan vam može poslužiti i kauč ili neki niži ormarić/komoda. Bitno je igrati se......



Neka igranje počne! 



Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...