- 1/2 kg krumpira
- 250 g matovilca
- 2 jaja
- mala limenka kukuruza šećerca (160g)
- maslinovo ili obično ulje
- sol
Krumpir oguliti i narezati na ploške te
skuhati u slanoj vodi. Jaja skuhati “na tvrdo” i narezati na kriške.
Nakon što se krumpir i jaja ohlade, izmiješati s prethodno opranim i natrganim matovilcem i kukuruzom
te začiniti solju, octom i uljem.
Napomena:
Ako vam je ovo "preslabo" kao samostalno jelo, možete dodati komadiće kuhanog bijelog mesa ili ribe. Primjerice, na donjoj slici su komadići puretine, a krumpir i jaja su "reciklirani" jučerasnji francuski krumpir. U tom slučaju vam treba i manje od pola sata za pripremu :)
Napomena:
Ako vam je ovo "preslabo" kao samostalno jelo, možete dodati komadiće kuhanog bijelog mesa ili ribe. Primjerice, na donjoj slici su komadići puretine, a krumpir i jaja su "reciklirani" jučerasnji francuski krumpir. U tom slučaju vam treba i manje od pola sata za pripremu :)
Nema komentara:
Objavi komentar