subota, 1. rujna 2012.

Krumpir salata na nov način

Količina za 2 osobe:
  • 1/2 kg krumpira 
  • 250 g matovilca
  • 2 jaja
  • mala limenka kukuruza šećerca (160g)
  • maslinovo ili obično ulje
  • sol

Krumpir oguliti i narezati na ploške te skuhati u slanoj vodi. Jaja skuhati “na tvrdo” i narezati na kriške. Nakon što se krumpir i jaja ohlade, izmiješati s prethodno opranim i natrganim matovilcem i kukuruzom te začiniti solju, octom i uljem.

Napomena:
Ako vam je ovo "preslabo" kao samostalno jelo, možete dodati komadiće kuhanog bijelog mesa ili ribe.  Primjerice, na donjoj slici su komadići puretine, a krumpir i jaja su "reciklirani" jučerasnji francuski krumpir. U tom slučaju vam treba i manje od pola sata za pripremu :)





Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...