nedjelja, 8. rujna 2013.

Napravite sami dječje boje za slikanje - 2. dio

Moje male umjetnice zaista obožavaju slikati, maljati, šarati ..... . pogotovo otkako je mama je pronašla brojne načine kako napraviti boje za slikanje u svojoj kuhinji.

Već smo vam pokazali kako smo napravili boje od brašna, soli, jogurta i vode, a u međuvremenu smo također pokušali i neke nove načine:



1. Ledene boje


Malo vode, malo prehrambenih boja i puno strpljenja dok se to sve zaledi (ovaj zadnji sastojak je najteže nabaviti). Super osvježenje u vrućim ljetnim danima!











2. Tekuće krede


Kukuruzni škrob (nekima poznatiji kao gustin), prehrambene boje i voda su sve što je potrebno za ovaj zabavan način slikanja. Imali smo malu posudu u kojoj smo ih pripremali, pa smo na jednu žlicu kukuruznog škroba dodali dvije žlice vode i nekoliko kapi prehrambene boje.

Na ovaj način možete slikati kistom, ili rukama, a fora je i ako ostavite ove boje na suncu, jer kad voda ispari, dobivate klasične krede, ali nepravilnog oblika.






Fotografije su nam loše, znam, ali radili smo to onog dana kad se u Zagrebu i okolici digao olujni vjetar, tako da smo više lovili stvari po dvorištu nego fotografirali.

Neka igranje počne!




Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...