ponedjeljak, 14. siječnja 2013.

Ususret maškarama - izrada kostima s krilima

Velika se jako rastužila kad smo raskitili bor pa sam joj objasnila kako uskoro stižu maškare i Valentinovo i da se u svako doba godine možemo nečemu veseliti i nešto izrađivati, jer nije kićenje bora jedina radost u godini.

Naravno, odmah je navalila da krenemo s izradom, već na Tri kralja. Još nije odlučila želi li biti vila, princeza ili anđeo, ali na ruku mi ide to što se trima spomenutim ulogama mogu pripisati gotovo isti modni dodaci.

I tako smo prvo napravili krila, slijedeći ove upute. Metalnu vješalicu smo savili u željeni oblik te povezali oba krila (tu su dobra kliješta itekako od pomoći) i "šav" omotali krep trakom.

 















 


Nakon toga smo ih presvukli prozirnim najlonkama i pošpricali zlatnim sprejem:






Kao što možete pretpostaviti iz pozadine zadnje fotografije, špricanje smo obavili vani, jer je miris dosta zagušujući za zatvoren prostor, a i lakše je izbjeći potencijalne mrlje na namještaju.

Na kraju smo ih još ukrasili bojama za tekstil. Nakon što su se boje osušile, privezala sam gumu koja će služiti kao naramenice.

I Mala je seka dobila svoj par:






A kad nam je već tako dobro krenulo, napravile smo još jedan par, nek se nađe. Iako me ova više podsjećaju na propeler aviona, njihova vlasnica nije imala nikakvih prigovora.


Ovako nekako to izgleda u kompletu:



Složit ću se s onima koji kažu da nam boje nisu baš usklađene, ali obzirom da je to kostim za moju curku, njoj sam prepustila da bira boje.

Suknjicu sam kupila na ovosezonskim rasprodajama, a vrh štapića vjerojatno prepoznajete već iz jednog od mojih prethodnih postova u kojem je to bio ukras za bor. Štapić sam napravila inspirirana ovom idejom.

Kruna je rađena prema predlošku sa stranice Spoonful.com.

Evo kako to izgleda izbliza:









E sad, valjda će krila preživjeti do Fašnika, jer ih ne skida sa sebe i zapinje za namještaj trčeći po kući. Ili bolje da kažem leteći?

U času dok ovo pišem, kruna je već stradala.

A što ćete vi biti u maškarama? Možete potražiti još zgodnih ideja ovdje.

Read it in English. 

1 komentar:

  1. Odlična ideja! Sigurna sam da djevojčica uživa, a kako i ne bi...

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...