nedjelja, 7. listopada 2012.

Kako zabaviti manju djecu

Imate li i vi osjećaj da su sve zanimljive igračke 3+? Ili da se djeca u biti uopće ne igraju s igračkama?
Vjerujem da vam je poznat ovaj scenarij - Sve igračke leže razbacane po podu, ima ih kao u dobro opskrbljenom dućanu igračkama, ali vaše dijete u dobi između 1 i 3 godine se opet vješa po vama i ne možete obavljati ni osnovne stvari po kući, a kamoli bilo što ozbiljno?

Zanimljivo je da će se djeca te dobi bolje zabaviti praznom kutijom od jaja nego svim mogućim Sveznalicama ovoga svijeta.

U takvim situacijama meni su spas igračke koje im sama napravim. Jednostavne su, ne zahtijevaju puno vremena, skupih materijala, a sve potrebno najvjerojatnije već imate kod kuće. Korist od takvih igračaka je dvostruka - zabavim se s djecom dok ih izrađujemo, a i spas su kad trebam malo slobodnog vremena, npr. za pisanje postova na blogu :)

Čepovi kao super zabava za djecu

Čepovi PET boca (oni krupniji, primjerice s mlijeka ili jogurta, ne oni sitni sa sokova - zbog opasnosti od gušenja) neiscrpan su izvor zabave.¸Za manju djecu dovoljne su dvije posudice i hrpa čepova i eto mira mami barem pola sata, ako ne i duže.


Za veću djecu, čepovi mogu biti pravi edukativni materijal. Pogledajte kakve sam super stvari zabilježila ovdje. Nismo još isprobali, ali namjeravamo.

Krpice za izvlačenje

Super ideja su i krpice za izvlačenje. Dakle, različite ostatke tkanine stavite u praznu kutiju vlažnih maramica, koju možete ukrasiti po želji (ja sam koristila naljepnice, ali kao što možete vidjeti, u žaru igre neke su naljepnice završile svoju karijeru i prije no što sam ih stigla fotkati)

Trebate još ideja? Pogledajte ovdje.

Read it in English. 





Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...