nedjelja, 16. lipnja 2013.

Napravite sami dječje boje za slikanje

Moje cure obožavaju slikanje i samim time troše jako puno boje na svoje "mazarije". Tako nam se jedne nedjelje desilo da smo ostali bez boja, a baš ih je uhvatio neki umjetnički zanos. I šta će mama drugo nego istražiti kako se to može napraviti u kućnoj radinosti.

Svemogući Google ponudio je rješenje i u ovom slučaju.

Boje se mogu napraviti na nekoliko načina, mi smo isprobali dva:

1. Brašno, sol i voda + prehrambene boje 


Pomiješajte brašno sol i vodu u jednakim omjerima (npr. po jednu žlicu) i dodajte par kapi prehrambenih boja (količina ovisi o intenzitetu boje kojeg želite postići).

Ako ih spremite u posudice s poklopcem, mogu vam trajati neko duže vrijeme, posebice ako ih čuvate u frižideru. Kod nas nisu dugo potrajale, jer su se curama jako svidjele i brzo su ih potrošile.Slike slikane ovakvim bojama, nakon sušenja izgledaju svjetlucavo, zbog soli koja se koristi u njihovoj pripremi.

2. Jogurt + prehrambene boje


Ovaj način je draži i meni i curama - meni jer su jednostavnije za pripremu, a curama zato jer ostavljaju jednoličniji premaz.


I ono najvažnije od svega - sastojci su jestivi pa nije problem ako malo boje završi u ustima, kako to obično biva s manjom djecom. Ali svakako bih ovo preporučila kao vanjsku aktivnost, jer količina nereda baš i nije zanemariva.


Neka igranje počne!

1 komentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...