subota, 29. prosinca 2012.

Aktivnosti iz adventskog kalendara - četvrti tjedan


Božićne delicije, druženje s obitelji i prijateljima... blagdani su ispali baš onakvi kakvi trebaju biti, unatoč tome što je Velika još na Badnjak imala temperaturu.

Za razliku od prošlog tjedna, ovaj smo tjedan ipak našli vremena za kreativne radove.

24. prosinca - kićenje bora i slušanje božićnih pjesama


U jednom od prošlih postova sam opisala dojmove s koncerta Zagrebačkih mališana, na kojem smo i kupili cd s božićnim pjesmama - "Zvončići" su ispali apsolutni hit dana.





25. i 26. prosinca - blagdani....


Trpeza je bila bogata, unatoč krizi. Otkad znam za sebe, na jelu se nikad nije štedjelo....recepti stižu uskoro!


27. prosinca - izložba igračaka i vožnja uspinjačom


U planu je bio posjet izložbi igračaka u Etnografskom muzeju, ali smo nažalost imali krivu informaciju da muzej radi do 20h pa smo zakasnili. Srećom, izložba traje do svibnja pa ćemo ju pogledati nekom drugom prilikom. Svakako je korisna informacija da je četvrtkom besplatan ulaz u taj muzej.

Kad smo već bili u blizini, poveli smo klince na prvu vožnju Uspinjačom - i to je do 6. siječnja besplatno.

Šetnja gradom u adventsko i božićno vrijeme, poseban je doživljaj i vjerujem da joj se svako dijete veseli. Lampice, svjećice, okićeni borovi....i kuhano vino za odrasle ;)


28. prosinca - recikliramo plastične čašice jogurta


Napokon sam nabavila pištolj za ljepilo i odvažila se napraviti ovakvog snjegovića:





Dakle, zalijepljen je tim vrućim ljepilom (definitivno posao za odraslu osobu, jer ljepilo se grije na 200 stupnjeva!). Temperama sam mu pobojala šeširić, a Velika mu je napravila lice i "gumbove".

Baš nam se nešto sviđaju ti snjegovići ovih dana, valjda zbog one silne količine snijega koja je nedavno napadala. I prerano se otopila :(


*      *      *

Ovo bi trebali biti mali borići, samo što nam nikako nije uspijevalo nataknuti nekakvu zvijezdu na vrh (za slučaj da možda nije skroz jasno što ova slika predstavlja):




Naslagali smo čašice jednu na drugu, pobojali ih temperama, pustili da se osuši i ukrasili naljepnicama. Vrlo jednostavno i pogodno za manju djecu. Desni je borić radila Velika.

Tijekom izvedbe sam razmišljala kako bi sve izgledalo ljepše kad bismo ih prebojali akrilnim bojama (da premaz bude jednoličniji), ali kako to nije nešto baš prikladno za djecu, ipak smo se držali tempera.
 

29. prosinca - neuspjele kuglice od špage


Opet nešto što nije baš uspjelo (toliko o stepfordstvu). Trebale su ispasti kuglice za bor, ali nešto je definitivno pošlo krivo. Osim što mi se špaga stalno odvezivala, mislim da sam i drvofix trebala razrijediti....Pa eto, da znate i naučite iz mojih pogrešaka.


Radili smo i jedan zgodan aranžman od češera. On se trenutno suši pa i te fotkice možete očekivati uskoro.

30. prosinca - počinju pripreme za doček Nove godine



Očekujemo dosta malih gostiju i pripremamo im različite zabavne aktivnosti. Škicnite ovdje za par novogodišnjih ideja, a naše ćemo staviti u nekom od idućih postova.

Read it in English.



Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...