srijeda, 19. rujna 2012.

Herbarij ili kakve ukrase napraviti od lišća

Sjećate se onih referata iz biologije koji su uključivali prešanje lišća? Takav projekt ne mora nužno biti domaća zadaća, već može biti i zgodna aktivnost za djecu, posebno u ove ranojesenske dane, s listopadom koji nam kuca na vrata i koji će nam dati obilje materijala za takve projekte. Maleni će s veseljem iščekivati krajnji rezultat.

Sam način izrade vrlo je jednostavan - sakupite lišće lijepih boja i oblika, zamotajte ga u papir (novinski baš i nije najbolja opcija jer se tinta može preslikati na listove) i stavite ispod bunta teških knjiga, poput recimo enciklopedija i ostavite ga tako stajati otprilike tjedan dana.

Tako prešano lišće bit će prikladno za lijepljenje u neku bilježnicu, ili ga čak možete uokviriti i tako dobiti fantastičan jesenji ukras.




Pogledajte na ovom linku kakve još prekrasne kreacije od jesenskog lišća možete napraviti.

Read it in English.

2 komentara:

  1. Cao!!
    This is such a great idea to preserve leaves! Thanks so much for stopping by our blog and leaving a comment. Look forward to reading many more of your posts.
    Best wishes from Australia, Tani:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hi, Tani, thank you as well for stopping by here. It was very easy to do this leaves' craft, and the kids loved it, too! See you again somewhere in blogosphere ;)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...