subota, 7. lipnja 2014.

Napravite sami dječje boje za slikanje ....3.dio

Uvijek nam se dogodi da nam ponestane boja u nedjelju popodne, a cure vole crtati u svim tehnikama i na raznim podlogama (čak i na snijegu) pa sam već pravi majstor u pronalaženju načina izrade boja u kućnoj radinosti. Vjerojatno ste već vidjeli kako smo se služili raznim materijalima - od jogurta preko soli i brašna, do leda, uz nezaobilazne prehrambene boje S jedne strane je to super, jer vas nije strah ako dijete slučajno proguta neku od tih boja, obzirom da su napravljene od jestivih sastojaka, međutim tu je i aspekt bacanja hrane, koji je teško zanemariti u ova krizna vremena.

Pa onda dobro dođe ekološki prihvatljiva ideja kako napraviti vodene boje od starih, osušenih flomastera. Samo ih namočite u vodu i pustite da odstoje. Rezultat se brzo vidi, a držite ih u vodi onoliko dugo koliko intenzivnu boju želite.
Mi smo svoje ostavili i na suncu, ali ne mogu jamčiti da su bas zbog toga dali intenzivniju boju, vjerojatnije je tu veću ulogu igralo vrijeme stajanja.
Kod slikanja ovakvim bojama, ostaje jednako intenzivan trag kao i kod slikanja kupovnim bojama, ali naravno da sam se toliko unijela u ovu aktivnost da sam to zaboravila slikati.

Flomastere ne trebate ni nakon toga baciti. Mogu vam poslužiti kao štapići za izradu lutkica, svjećice na torti od plastelina, a nebrojene su i mogućnosti uporabe njihovih čepova.
Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...