utorak, 9. srpnja 2013.

Mjehurići... mali i veliki......

Ljeto je idealno vrijeme za zabavu s mjehurićima od sapunice.



Tekućinu možete lako napraviti sami - nama se idealnom pokazala smjesa destilirane vode, deterdženta za suđe i šećera. Šećer je taj tajni sastojak zbog kojeg mjehurići uspijevaju, tj. ne pucaju prilikom puhanja. Umjesto šećera, može se staviti i želatina ili glicerin (možete ga nabaviti u ljekarni), ali nama se šećer pokazao kao dobitna kombinacija. U 2 l vode dodajem 1 šalicu deterdženta i pola šalice šećera. Prilikom miješanja potrebno je paziti da se ne napravi previše pjene jer ni tada mjehurići ne uspijevaju dobro. Također, nije nevažno koju vrstu deterdženta koristite - najbolji su oni classic, dok balsam i slične varijante ne daju baš dobre rezultate.


Za puhanje ogromnih balona potrebna su još i dva štapa povezana s dvije špage - pri čemu je gornja kraća od donje i donja sadrži metalni prsten (služi tome da ju vuče prema dolje).







Iskusniji puhači savjetuju da tekućina odstoji preko noći u frižideru te da se koristi na kišni dan, kad ima više vlage u zraku. Također, potrebno je polagano vući štapove kako bi balon zaista uspio.




Dobra zabava zagarantirana! 




Što veća posuda, klinci sretniji...



Ako plastičnoj boci odrežete dno i na nju navučete pamučnu čarapu te potom to uronite u mješavinu vode i deterdženta možete dobiti stvarno puno mjehurića. Moje cure su to zvale "mjehuričaste zmije". 






Želim vam dobru zabavu i puno osvježenja u ove vruće ljetne dane!



Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...