srijeda, 2. listopada 2013.

Muffini s jabukama

Ovo je recept kojeg sam našla u reklamnom letku jednog trgovačkog lanca i ugodno se iznenadila kako je izvrstan, čak je zasjenio i omiljene nam čokoladne muffine. Malo smo ga preradili i prilagodili svom ukusu i začas je postao omiljena i vrlo tražena slastica među članovima obitelji i prijateljima.

Sastojci:
300g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
2 žlice mljevenog cimeta
375 g oguljenih jabuka
125 g grožđica
125g otopljenog maslaca
150g smeđeg šećera
2 jaja
185 ml mlijeka

Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva. U jednoj većoj posudi pomiješati "suhe" sastojke - brašno, prašak za pecivo, smeđi šećer, jabuke narezane na kockice i grožđice. U drugoj posudi pjenasto izmiješati "vlažne sastojke" - maslac, jaja i mlijeko. Tako izmiješane vlažne sastojke dodati suhima sve dok se sastojci ne povežu i smjesa ne postane kompaktna (bez suhih grudica!). Uz pomoć 2 žlice (ili malih dječjih pomagača) smjesu uliti u kalup za muffine (meni su spas one papirnate košarice, pa kalup uglavnom ostane čist). Peći u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.

Savjet: čačkalicom možete točno provjeriti jesu li do kraja pečeni - probodite sredinu muffina čačkalicom i ako na njoj ništa ne ostane, muffini mogu van iz pećnice!





Evo i slikice naših, netom prije pakiranja - postali su ukusan rođendanski poklon ;)



Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...